Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Οι Αυστραλοί δίνουν το παράδειγμα

Οι διεθνείς τραπεζίτες κρατούν την ανθρωπότητα σε κατάσταση ομηρίας. Πότε θα σκάση η «βόμβα»;

Την επιστροφή των χρημάτων τους ζητούν πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστραλοί, οι οποίοι αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, στρεφόμενοι ομαδικά κατά των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών σε περίπτωση καθυστέρησης μίας δόσης (σας λέει κάτι;), υπέρβασης πιστωτικού ορίου, κλπ. Εάν οι καταναλωτές κερδίσουν, τότε οι Τράπεζες θα υποχρεωθούν να τους επιστρέψουν 5 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομοδικία στην ιστορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Αυστραλίας και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναδιαρθρώσεις του συστήματος.

Ο διευθυντής του δικηγορικού γραφείου Μορίς Μπλάκμπερν, που χειρίζεται το θέμα, δηλώνει, ότι η προσφυγή αφορά δεκάδες τράπεζες.

Στην Ελλάδα, που η καταναλωτική συνείδηση βρίσκεται στα τάρταρα, μία τέτοια κίνηση όπως αυτή στην Αυστραλία φαντάζει αδύνατη. Αλλά εκεί θα πείτε υπάρχει Κράτος και οι δικαστικές αποφάσεις είναι αποφάσεις, όχι απλά χαρτιά που τα βάζουμε στο συρτάρι γιατί κανένας δεν θα μας ελέγξει ποτέ. Εδώ, στην ..........
Ελλάδα, οι ελάχιστοι που στράφηκαν κατά των Τραπεζών, όπως ας πούμε για το ζήτημα της είσπραξης προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, είδαν τις υπέρ αυτών αποφάσεις να υλοποιούνται μετά από 5 χρόνια…

Επειδή όμως τα πράγματα σχετικά με την ασυδοσία των τραπεζών έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πιστεύω, ότι είναι θέμα χρόνου να σκάσει η «βόμβα» της αγανάκτησης του κόσμου και να τις πάρουν …σβάρνα!

Μήπως τελικά η μόνη λύση είναι η μαζική έξοδος à la …1929;Πηγή: kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου