Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Δημοσιογράφος, με κεφαλαίο Δέλτα

του Θοδωρή Αθανασιάδη


Τον ιρλανδό δημοσιογράφο Βίνσεντ Μπράουν μάλλον τον γνωρίζουν ελάχιστοι έξω από την χώρα του. Παραδέχομαι ότι ανάμεσα στους πολλούς ήμουν κι εγώ, όμως χαίρομαι τώρα που τον γνώρισα. Αν και με πιάνει θλίψη καθώς σκέφτομαι τις "αποκλειστικές ο-θεός-να-τις-κάνει συνεντεύξεις", τις στημένες τηλεοπτικές συζητήσεις και τις κατευθυνόμενες αναλύσεις των εγχώριων "δημοσιογράφων".

Δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί. Μεταφερόμαστε στην Ιρλανδία. Στο βήμα βρίσκεται ο μεγαλοτραπεζίτης Κλάους Μάσουχ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος εξηγεί στους ιρλανδούς τα οφέλη που θα προκύψουν για την χώρα τους από το μνημόνιο και την δημοσιονομική προσαρμογή που τους έχουν επιβληθεί.


Με ήρεμο, γλυκό και σχεδόν χαμογελαστό ύφος, ο Μάσουχ επιχειρεί να πείσει τους δόλιους τους ιρλανδούς ότι τα οφέλη που θα προκύψουν από τις σημερινές τους θυσίες θα αξίζουν με το παραπάνω τα βάσανα που περνούν σήμερα. Όμως, δυστυχώς γι'αυτόν, στο ακροατήριό του δεν βρίσκονται ο Πρετεντέρης, ο Καψής, ο Χασαπόπουλος, η Τρέμη, ο Ρογκάκος, ο Λιαρέλλης, η Κοσιώνη, ο Παπαδημητρίου, ο Μανδραβέλης, ο Παπαχελάς, ο Πορτοσάλτε ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος αργυρώνητος έλληνας "δημοσιογράφος". Εκεί βρίσκεται ο πολύπειρος Βίνσεντ Μπράουν, ο οποίος (με το ίδιο ήρεμο και μελιστάλαχτο ύφος) εξαπολύει πραγματικές ερωτήσεις, κάνοντας τον "πολύ" Μασούχ να καταπιεί την γλώσσα του και να μη ξέρει πού να κρυφτεί.

Δείτε τι σημαίνει Δημοσιογράφος (με κεφαλαίο Δέλτα) και μελαγχολήστε:


πηγή

3 σχόλια:

 1. Δεν μετέχουν σε παρόμοιες συζητήσεις , εδώ στη χώρα μας, και οι έξηπνοι ή μη ασειευόμενοι δημοσιογράφοι. Μετέχουν επιλεγμένοι, κάνουν επιλεγμένες ερωτήσεις και όλα μέλι- γάλα. Για να γίνει ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή διαφόρων δημσοιογράφων να δεις γέλιο που θα πέσει αγαπητέ Μάκη κι εδώ. Όχι αμηχανία μόνο, αλλά γέλιο και καγχασμός πρωτοφανής. Μην υποτιμάς τους Έλληνες δημσιογράφους. Ξεχώρισε τους από τα σκουλήκια και ιδιαίτερα από τα τζαμένια πρόσωπα. ΛΑΖΑΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και το άρθρο καταδεικνύει ουσιαστικά, αυτό που λες, φίλε Λάζαρε.

   Διαγραφή
 2. Αυτό θα πει " μαχώμενη δημοσιογραφία ", αλλά για κάποιους αυτά είναι άγνωστες λέξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή