Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Ζοφερό παρασκήνιο ή νοσηρές θεωρίες;

Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα ανέκαθεν αποτελούσαν αφορμή για να γραφούν κάθε λογής άρθρα, κείμενα, αναλύσεις και προβλέψεις. Ξεχωριστό χώρο σε όλα αυτά, είχαν (και έχουν) οι θεωρίες συνομωσίας, κάποιες από τις οποίες διαψεύδονταν, ενώ άλλες επιβεβαιώνονταν, συνήθως σε βάθος χρόνου.

Οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου έχουν δημιουργήσει ήδη πολλές θεωρίες/προφητείες, οι οποίες στηρίζονται σε «σημάδια» από ετερόκλητες πηγές, αλλά με συνισταμένη αυτή καθεαυτή την διοργάνωση. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι κάτι συνταρακτικό θα συμβεί τις μέρες της Ολυμπιάδας, όπως και άλλοι που καγχάζουν περιπαικτικά, με αυτά τα σενάρια συνομωσίας. Η ουσία είναι όμως ότι ουδείς μπορεί να αποδείξει τίποτα, ούτε να αποκλείσει τίποτα.


Το ότι κάποιοι στα παρασκήνια, κινούν τα νήματα αυτού του κόσμου, γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο αντιληπτό, τουλάχιστον σ’ αυτούς που επιθυμούν να ψάχνουν «πίσω από τις κουρτίνες». Το ερώτημα που γεννάται είναι αν αυτοί οι «κάποιοι» έχουν προγραμματίσει να εκμεταλλευτούν ένα τόσο σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για να προωθήσουν τα σχέδιά τους, ή απλά διοχετεύουν οι ίδιοι, σκόπιμα, αυτά τα σενάρια, ώστε την ώρα που η προσοχή της υφηλίου θα είναι στραμμένη στους Αγώνες, αυτοί να δράσουν αθόρυβα και ανενόχλητοι σε άλλα… επίπεδα. Επίσης, αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γίνουν ο «δούρειος ίππος» εξελίξεων, αυτές θα είναι χρονικά άμεσες και καταλυτικές, ή θα αποτελέσουν υπόβαθρο για μελλοντικές αλλαγές; Αυτά είναι ερωτήματα, στα οποία μόνο ο χρόνος θα δώσει απαντήσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα βρείτε 50 λεπτά, γεμάτα με υλικό… για «περίεργα» μυαλά. «Περίεργα» είτε με την έννοια του «προχωρημένου», είτε με την έννοια του «νοσηρού», ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας. Προσωπικά, όταν το είδα, βρήκα μερικά σημεία που τα απέρριψα, αλλά και αρκετά που με προβλημάτισαν. Δεν θα πω ποια ήταν αυτά, για να μην επηρεάσω τον θεατή. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και ας κρατήσει ότι θεωρεί σημαντικό.

Μάκης Γ.


2 σχόλια:

 1. μακη μου φαινεται λιγο υπερβολικο το video...οχι για αλλους λογους , περα απο οτι ειναι συρραφη ταινιών blogbusters στη πλειοψηφια του. μπορουν να βρουν αφορμες για επιθεσεις πιο ευκολα απο τους ολυμπιακους! η αληθεια ειναι οτι η κατασταση γενικα λυνεται μονο με...πολεμο? μεγαλα ανατριχιαστικα γεγονότα? αλλα να χρησιμοποιηθουν οι ολυμπιακοι? και πριν τις αμερικανικες εκλογες?
  π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το Hollywood, με πολλές ταινίες του, περνάει μηνύματα, άλλοτε φανερά και άλλοτε κρυμμένα. Το θέμα είναι αν θέλει ο καθένας μας να εμβαθύνει, ή όχι. Οι συμπτώσεις πάντως είναι αρκετές και σε τέτοιο βαθμό, που πιστεύω πως δεν θα πρέπει να τις προσπερνάμε.
  Αφορμές για επιθέσεις, σαφώς και μπορούν να βρουν ανά πάσα στιγμή και παντού, αλλά έχει διαφορετική βαρύτητα όταν το γεγονός το παρακολουθεί live όλη η υφήλιος.
  Οι αμερικανικές εκλογές, ελάχιστους πλέον απασχολούν. Ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ είναι απλά μια μαριονέτα, της οποίας τα νήματα κινούν άλλοι, πολύ πιο ισχυροί.
  Τέλος, δεν ξέρω αν η ροή των γεγονότων οδηγεί σε γενική σύρραξη, ή άλλα ανατριχιαστικά γεγονότα, όμως εκτιμώ πως έχουμε μπει σε δρόμο χωρίς "συμβατική" επιστροφή και οι εξελίξεις θα είναι πρωτόγνωρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή