Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Συμβολισμοί των Ιλλουμινάτι στις διαφημίσεις της NIKE;

Η Nike είναι η πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται στην πώληση και εμπορία αθλητικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των ειδών ένδυσης, υπόδησης και εξοπλισμού. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι στην προσπάθεια προώθησης της πολυσχιδούς παλέτας των προϊόντων της, η Nike έχει καταφύγει στη χρήση απόκρυφων συμβόλων, όπως οι ίδιοι διακρίνουν και στην πρόσφατη διαφήμιση για μπαλάκια του golf που έκανε η εταιρεία.Η σειρά προϊόντων λέγεται Mojo και αναφέρεται στη «μαγεία που βρίσκουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες», ενώ σε πιο προχωρημένους κύκλους σημαίνει ξόρκι ή φυλακτό. Το κουτί που περιέχει τα Mojo κοσμείται από μία πυραμίδα, που στη θέση του πανόπτη οφθαλμού έχει το διαφημιζόμενο μπαλάκι, σύνολο που προσομοιάζει με το σύμβολο των Ιλλουμινάτι. Επίσης, τα μπαλάκια που εκσφενδονίζονται προς πάσα κατεύθυνση, είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα, ώστε να υπογραμμίζουν τη διάχυση του φωτός της γνώσης που εκπορεύεται από το κέντρο της πυραμίδας (φωτογραφία αριστερά πάνω).

Το συγκεκριμένο γεωμετρικό σχήμα χρησιμοποιήθηκε και σε πρόσφατο διαφημιστικό της ίδιας εταιρείας με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα των L.A. Lakers, Kobe Bryant, με τίτλο «επιτυχία μόνο για τους επιτυχημένους». Από την οθόνη παρελαύνουν κι άλλες διασημό¬τητες ενώ πριν από κάθε εναλλαγή εμφανίζεται μία πυραμίδα με την λέξη “success” στην κορυφή της, έτσι ώστε ο μέσος θεατής αναπόφευκτα να συνδέσει την άνοδο στην πυραμίδα, με οικονομικά και κοινωνικά προνόμια και φυσικά τα προϊόντα της NIKE (δεξιά φωτό).

Υπάρχουν όμως και προϊόντα της εταιρείας που απευθύνονται σε πιο εύπορους, δηλαδή σε όποιον μπορεί να διαθέσει $375 για να προμηθευθεί ένα από τα μόλις 5.000 ζευγάρια παπούτσια της περιορισμένης σειράς Air Yeezy που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Τα προϊόντα διαφημίζονται από τον ράπερ Kanye West, ο οποίος συχνά καταφεύγει στη χρήση διόλου κρυμμένων αποκρυφιστικών συμβόλων σε διάφορα video clips του. Ο West δεν πρωτοτύπησε ούτε αυτή τη φορά, καθώς τα συγκεκριμένα υποδήματα φωσφορίζουν στο σκοτάδι ερπετοειδείς μορφές, ενώ τα κορδόνια δένουν πάνω σε έναν αρχαίο αιγύπτιο θεό με τη μορφή πτηνού, η οποία φυσικά περιβάλλεται από μία πυραμίδα (αριστερή φωτό).


"Το τρίτο μάτι", Μάιος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου