27 Οκτωβρίου 2021

Πόσο "θηρίο" μπορεί να γίνει ο άνθρωπος;



Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από σας δεν ξέρεται από που προέρχεται το γνωστό "φουά γκρά". Γιατί αν ξέρατε, αμφιβάλλω αν θα το ξανατρώγατε.




"Φουά γκρά" σημαίνει "λιπαρό συκώτι". Είναι ένα πολυτελές μενού που κατάγεται από τη Γαλλία και παράγεται ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ χήνες, ώστε να αναπτύξουν λιπαρό συκώτι. 


Ας δούμε την πηγή αυτού του 'υπέροχου' πιάτου.







 

Ένας μεταλλικός σωλήνας περνάει μέσω του λαιμού στο στομάχι της χήνας, ακόμη κι αν δεν θέλει να φάει τίποτα, ώστε προοδευτικά να γίνει το συκώτι της όλο πιό μεγάλο και κυρίως πιό λιπαρό.

Τα κλουβιά είναι πολύ μικρά, ώστε οι χήνες να αναγκάζονται να μένουν σε μία θέση, για να μην καταναλώνουν ενέργεια και έτσι να μετατρέπουν όλη την τροφή σε λίπος. 
Τα πόδια τους πρήζονται από την ορθοστασία. Δεν μπορούν να κοιμηθούν, γιατί ταϊζονται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν και προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, είναι ανώφελο. "Θαυμάστε" θηριωδία. Εξαναγκάζονται να τρώνε μέχρι να πεθάνουν, ή μέχρι τα σώματά τους να μην αντέχουν άλλο.
Στην πορεία, τα οπίσθιά τους ερεθίζονται και μαζί με τα απόβλητα, εξέρχεται και αίμα. Όχι μόνο πόνος στο στόμα, στον λαιμό, στομαχόπονος από την πολλή τροφή, πρησμένα πόδια, όχι μόνο έλλειψη άσκησης, αλλά και παντελής έλλειψη κίνησης. Αυτά τα δύστυχα πλάσματα, δεν θα δουν ποτέ ουρανό, ποτάμι, φύση. Δεν θα σηκώσουν ποτέ το κεφάλι για να ευχαριστήσουν τον Δημιουργό. 
Κι όλα αυτά για να πάρουμε αυτό το "όμορφο" και ασυνήθιστα μεγάλο λευκό συκώτι και να το βάλουμε σε "καναπεδάκια" που θα γαργαλήσουν ευχάριστα τον λάρυγγα εξεχόντων καλεσμένων σε εντυπωσιακούς μπουφέδες.

Η ψυχή μου μαύρισε από την ώρα που ξεκίνησα να αναρτώ το παρόν άρθρο. Συνέχισα όμως για να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να μάθουν τι βρίσκεται πίσω από έναν λαχταριστό μεζέ.
Ας σταματήσουμε να είμαστε αδιάφοροι. Κάθε ζωντανό πλάσμα έχει τη δική του αξία και έχει δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή και έναν ακόμη πιό αξιοπρεπή θάνατο.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΖΩΑ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΙΑΤΟ Η ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Μας έχετε σπάσει τα…»: Η μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε άφωνο τον πιο ισχυρό ηγέτη της Ευρώπης

Μάργκαρετ Θάτσερ εναντίον Ανδρέα Παπανδρέου. Και, σαν λεκτικό επιστέγασμα μιας σχέσης αγάπης/ μίσους, μια ατάκα που έγραψε ιστορία. Μια ιστο...